Skip to content Skip to footer

’56-OS TÖRTÉNETEK

Üdvözöljük az “’56-os Szabadságharcos Szóbeli Történelmi Projekt ” honlapján. Amerikai magyarként büszkén gondolunk vissza erre a hõsies idõszakra, és ezért az Önök ’56-os történetei összegyûjtésével szeretnénk megemlékezni a Forradalom 50. évfordulójáról.

Az Önök személyes történetei biztosítják majd, hogy megérthessük 1956 szellemiségét,és hogy általuk hiteles és teljes képet adjunk azoknak a fiataloknak akik ma 1956-ról tanulnak.

Külföldön született magyarok, azaz 56-osok Leszármazottjai hallották szüleik, nagyszüleik történeteit, és sokszor õ életüket is mélyen befolyásolták az események. Ezért a családtagok és leszármazottak beszámolóinak is szenteltünk külön részt honlapunkon.

Az Interjú Útmutató különféle kérdéseket tartalmaz az Ön ’56-os tapasztalataira vonatkozóan, és megkönnyíti a történet online formában való eljuttatását. Köszönjük.

Kérjük csatlakozzon hozzánk, és fogalmazzuk meg együtt – az Önök történetein keresztül – 1956 szellemiségét, melyet tovább adhatunk a jövõ nemzedékének. Várjuk legérdekesebb emlékeit az ’56-os Forradalom eseményeirõl. Az elküldött történeteket 1-3 oldalnyi terjedelemben kérjük.

Történetét több módon is elküldheti. Az Interjú Útmutató megkönnyíti az online továbbítást. Az Útmutató kérdéseket tesz fel Önnek, illetve azon családtagjainak, akik részt vettek e hõsies napok eseményeiben. Ha egy önálló dokumentumot szeretne küldeni, klikkeljen a baloldali e-mail gombra, és küldje el a dokumentumot közvetlenül. Végül, letöltheti az Interjú Útmutatót, és kitöltheti kézírással, majd elpostázhatja címünkre. Miután megkaptuk küldeményét, visszaigazolást küldünk e-mailen. Köszönjük a részvételét!